12 Αυγ 2008

Υπακοή

Δεν μπορείς να καταλάβεις πραγματικά την Αγία Γραφή μέχρι να έχεις μια καρδιά έτοιμη να αλλάξει από το μήνυμά της.
Είσαι έτοιμος να τα παραχωρίσεις όλα στον Θεό και στην υπηρεσία Του; "Και οι συνετοί θα λάμψουν όπως η λαμπρότητα του στερεώματος, κι αυτοί που επιστρέφουν πολλούς σε δικαιοσύνη, όπως τα αστέρια, στους αιώνες των αιώνων. (Δανιήλ κεφ 12 εδ 3)"
(απο το βιβλίο Ουράνιος Άνθρωπος)

Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι είμαι παγιδευμένος στα γρανάζια του κόσμου. Δουλειά, οικογένεια, διακοπές, ψώνια... Η καθημερινότητα είναι γεμάτη με δραστηριότητες οι οποίες δεν είναι κακές... Και η δουλειά είναι απαραίτητη, και η οικογένεια είναι ευλογία, και οι διακοπές προσφέρουν χρόνο με τα παιδιά, και τα ψώνια αναγκαιότητα. Αλλά δεν πρέπει να είναι μόνο αυτή η ζωή μου.

Το ερώτημα είναι πόσο άλλαξε η καρδιά μου μέσα από τα μηνύματα από την Αγία Γραφή. Έγινα σαν τους πρώτους στρατιώτες Του; Και αν τα κατάλαβα, τα αποδέχθηκα, με συγκίνησαν αλλά δεν άλλαξαν την καθημερινότητά μου, πού ειναι το όφελος; Πού είναι η δύναμή τους; Τί κατάλαβα; Μόνο γνώση;

Αν διαβάζω αλλά δεν υπακούω μάλλον περισσότερο κακό θα κάνω. Μάλλον θα αρχίσω να σκληραίνω την καρδιά μου και η μελέτη της Αγίας Γραφής θα γίνει μια συνήθεια που δεν θα έχει παραπάνω αξία από το να διάβαζα Παπαδιαμάντη.

Στρατηγέ (Άγιο Πνεύμα) μαλάκωσε την καρδιά μου, θέλω να υπακούσω, θέλω να βγώ από τον κόσμο και τις συνήθειές του, θέλω την δική σου ζωή. Βοήθησέ με να υπακούω, να αλλάζω την ζωή μου. Βοήθησέ με και να μοιράζομαι το μήνυμά σου με τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: